Spitalul Orășenesc "Așezămintele Brâncovenești" Dăbuleni

Despre spital

Despre spital

Spitalul Orasenesc „Asezamintele Brancovenesti" Dabuleni este situat la o distanta de 80 km fata de cea mai apropiata unitate sanitara cu paturi, respectiv SCJU Craiova, amplasat pe DN 54A si apropiat de punctul transfrontalier Bechet – Oreahovo si deserveste o populatie de 70 000 de locuitori din Dabuleni si din localitatile limitrofe, fiind subordonat CONSILIULUI JUDETEAN DOLJ.

Activitatea spitalului se desfasoara in cinci locatii distincte, din care doua se afla in orasul Bechet.

In ultimii zece ani spitalul s-a dezvoltat, diversificandu-si structura organizatorica si atragand medici in toate specialitatile infiintate.

Spitalul Orasenesc „Asezamintele Brancovenesti’ Dabuleni este un spital public, general, orasenesc.

            Are in structura 92 paturi pentru spitalizare continua acoperind specialitatile medicale principale, 10 paturi spitalizare de zi, Camera de garda, Dispensar TBC, CSM, UTS, Prosectura, Compartiment endoscopie digestiva, ambulatoriu integrat cu cabinete in diverse specialitati.

Infrastructura spitalului cuprinde si Laboratorul de radiologie si imagistica medicala si Laboratorul de analize medicale, care deservesc sectiile si compartimentele, farmacie cu circuit inchis, bloc operator, sala de nasteri, punct sterilizare.

Cabinetele de ambulatoriu integrat: medicina interna, boli infectioase, chirurgie generala, pediatrie, obstetrica-ginecologie.

Cabinetele de ambulatoriu fara corespondenta cu sectiile cu paturi sunt: ORL/oftalmologie, endocrinologie, cabinet medicina dentara, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

De asemenea, in spital functioneaza compartiment evaluare si stastistica medicala si  compartiment de prevenire a infectiilor asociate asistentei medicale.

          La dorinta Saftei Brancoveanu, intemeietoarea in anul 1835 a “Asezamintelor Brancovenesti”, in data 05 iunie 1911 a luat fiinta aceasta unitate sanitara, pastrand denumirea si pentru spital.

Mesajul de pe placuta istorica din interiorul cladirii vine in sprijinul bolnavilor :
“Voi cari fără ajutor, v ‘ aflaţi trudiţi de boale
Veniţi, iubirea cea de om vă chiamă să vă scoale,
Cât e putinţă aici găsiţi duioasa mângăere,
Iar darul cel desăvârşit numai de sus se cere. ”

                       

VIZIUNE

Spitalul Orasenesc ,,Asezamintele Brancovenesti” Dabuleni urmareste imbunatatirea calitatii serviciilor medicale, constructia imaginii unei unitati sanitare reprezentative pentru arealul deservit

Spitalul Orășenesc "Așezămintele Brâncovenești" Dăbuleni

este o unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică, ce are ca scop asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare şi paleative) şi asigurarea stării de sănătate a populaţiei.
Contact
Cont Pacient
Site Vechi
envelopephone-handsetphonemapcrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram